Gyógyászati segédeszközöket adományoztak az egészségügyi intézményeknek

Gyógyászati segédeszközöket adományoztak az egészségügyi intézményeknek

Gyógyászati segédeszközöket adományoztak az egészségügyi intézményeknek
2018. dec. 27.

A Zentai Egészségháznak és a Zentai Közkórháznak gyógyászati kis eszközöket adományozott az egyik helyi gyógyszertár. A csomagokat ma adták át az intézményeknek. Hasonló segítségnyújtást a következő években is terveznek.

Gyógyászati segédeszközöket adományoztak az egészségügyi intézményeknek

Az egészségügyi intézmények az elmúlt években igen nehezen tudták pótolni azokat a segédeszközöket, amik a mindennapi tevékenységeik során szükségesek. A költségvetésükben inkább a javításra van pénzügyi keretük, mint az új dolgok beszerzésére. Az adományozó felmérése alapján leginkább vérnyomásmérőre, lázmérőkre, mérlegre, pulzoximéterre, felnőtt- és gyermek inhalátorokra van szükség a betegek színvonalasabb ellátásához.

A csomagokat először a Zentai Egészségházban adták át Surján Gusztáv igazgatónak, aki elmondta, hogy nem gyakori az ilyen adományozás. Főleg nem az ennyire gazdag csomag, amit most kaptak. Valóban olyan dolgok érkeztek, amiket fel tudnak használni az egészségházban, úgy az általános szolgálatban, mint a mentőszolgálatban, vagy a gyermekgondozóban, hangsúlyozta Surján, hozzátéve, mind az orvosok mind az egészségügyi nővérek számára is hasznosak az adományozott eszközök, hiszen a minőségi betegellátást segítik majd.

Szabó Szilvia, az adományozó gyógyszertár igazgatója elmondta, megpróbálták kideríteni, hogy mik hiányoznak az egészségházból és a gyermekosztályról. Úgy látták, leginkább éppen ezek az ún. kis eszközök, az inhalátorok, a modernebb lázmérők, mérlegek, külön a gyerekek számára készült inhalátorok, vérnyomásmérők, és a pulzoximéter. Minden eszköz jó minőségű, időtálló készülék, hogy tovább hasznukat vehessék a betegek, és az egészségügyi szakemberek.

Az adományozók ezután a Zentai Közkórházat látogatták meg, ahol Vasas Mihály igazgatónak adták át a gyógyászati eszközöket tartalmazó dobozokat.
 

Oklevél Küldetés Legjobb szülészet Szerbiában
Fontos telefonszámok
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.