Obaveštenje građanima - preventivni pregledi

Obaveštenje građanima - preventivni pregledi

U NEDELjU 16 JUNA NASTAVAK AKCIJE BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA
14. jun. 2024

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16. juna nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

 

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, i u Domu zdravlja Senta biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, celokupni lokomotorni sistem i šećer u krvi ako roditelji to dozvole.

 

Takođe, u istom periodu, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku sa tumor markerima (CEA, CA 19-9, alfa-fetoprotein) da izmere krvni pritisak, i obave opšti lekarski pregled.

 

U Opštoj bolnici Senta u ovo vreme će biti organizovano ultrzvučni pregled komletnog abdomena.

 

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

 

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove. Naročito apelujemo na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotronog sistema, odnosno kičmenog stuba.

Obaveštenje građanima - preventivni pregledi
Sertifikat Misija Najbolja porodilišta u Srbiji
Važni telefoni
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.