50 godina Odseka za mikrobiološku dijagnostiku

50 godina Odseka za mikrobiološku dijagnostiku

50 godina Odseka za mikrobiološku dijagnostiku
10. okt. 2019

Pre tačno 50 godina, 10.10.1969 godine, sa radom je otpočeo Odsek za mikrobiološku dijagnostiku. Tog dana primljen je prvi bolesnički uzorak, urin.

50 godina Odseka za mikrobiološku dijagnostiku

U prostorijama, u kojima se odsek i danas nalazi, ali sada tehnički i tehnološki prilagođen novim laboratorijskim standardima, odsek je osnovao dr. Lavička Laslo, kome su u radu asistirala tri laboranta. U međuvremenu, odsek se kadrovski dalje razvijao, te se posle dr Lavičke Lasla spec. mikrobiologije i parazitologije, na čelu odseka našla dr Sabo Gere Ibolja spec. mikrobiologije i parazitologije, a nakon nje dr. Sinka Nikoloska Đurđević spec. mikrobiologije i parazitologije.
Trenutno, na godišnjem nivou, Odsek za mikrobiološku dijagnostiku ostvari oko 45000 laboratorijskih usluga, u odnosu na oko 18000 pacijenata. Ovaj broj usluga, laboratorijski realizuje jedan lekar i šest laboranata.
U perspektivi je dalje tehničko tehnološko opremanje odseka, shodno novim zdravstvenim i laboratorijskim zahtevima i standardima. U kadrovskom smislu u toku je specijalistički staž dr. Marine Šašić.
Po stručno medicinskim, kadrovskim i tehničkim potencijalima, odsek je osposobljen i opremljen za pružanje kvalitetnih dijagnostičkih usluga, čemu u prilog ide i podatak o uspešnoj akreditaciji Opšte bolnice Senta, u čijem sastavu i funkcioniše Odsek za mikrobiološku dijagnostiku. Sve to je garancija ukupne uspešnosti odseka, koji dijagnostički obuhvata opštine Senta, Ada, Kanjiža, Čoka i Novi Kneževac.

 
Sertifikat Misija Najbolja porodilišta u Srbiji
Važni telefoni
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.