A minőségi betegellátásért

A minőségi betegellátásért

Az elmúlt évben számos nagy értékű beruházás valósult meg a Zentai Közkórházban
2024. jan. 20.

A Zentai Közkórházban az elmúlt évben jelentős beruházások és felújítások valósultak meg adományoknak, valamint pályázati támogatásoknak köszönhetően. A jelentősebb projektekről számolt be a sajtónak dr. Csáki Beáta, a kórház igazgatója. Elmondta, hogy a 2023-as év elején sikeresen pályáztak a Tartományi Egészségügyi Titkárságnál, aminek köszönhetően közel 75 millió dinár értékű felszerelést vásároltak.

A minőségi betegellátásért

– A legnagyobb értékű beruházás a röntgenszolgálatban történt, ahová egy digitális röntgengépet vásároltunk, valamint a helyiséget is felújítottuk, és ennek a teljes költsége mintegy 40 millió dinár volt. Ezenkívül tartományi forrásokból az onkológiára vettünk egy citosztatikumok oldására használandó lamináris kamrát, továbbá a nőgyógyászati és a sebészeti műtőkbe és ezen osztályokra sterilizátorokat is vásároltunk. Mindemellett az ortopéd műtőbe a műtétekhez szükséges motoros eszközt is beszereztük, valamint laparoszkópiás műszereket is vettünk 5 millió dinár értékben. Különböző cégek adományainak köszönhetően bővítettük a kórház felszerelését, többek között az onkológiai nappali kórházét. Terápiás ágyakat, infúziós pumpákat, irodai eszközöket, számítógépeket és klímaberendezéseket vásároltunk a nagylelkű adományoknak köszönhetően. A Zentai Közkórházban a legnagyobb befektetésünk a két röntgengép beszerzése volt. Az egyik a Tartományi Egészségügyi Titkárság támogatásának köszönhető, a másikat pedig az Egészségügyi Minisztériumtól kaptuk. Mindkét olyan helyiséget teljesen felújítottuk, amelyekben az új röntgengépek találhatók, így az elmúlt két év alatt három olyan radiológiai röntgengépünket cseréltük ki, amelyek már 40–50 évesek voltak. Ez azt jelenti, hogy a röntgenszolgálatban új, digitális gépek működnek, így gyorsítottunk és javítottunk az egészségügyi ellátásunkon. Ami a terveinket illeti, idén is pályázni fogunk különböző kiírásokon. Több osztályon is szükséges már a régi gépeket lecserélni, úgymint a kardiológián, a fül-orr-gégészeten, a neurológián és a sebészeten is – mondta az igazgató.

Forrás: Magyar Szó online

Fotó: Gergely József

 

Oklevél Küldetés Legjobb szülészet Szerbiában
Fontos telefonszámok
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.